Internationell logistik på Chalmers

Hur blir man skeppsmäklare? Är man ung är det självklara valet att man bör läsa på universitet eller högskola. Det finns många som är jurister eller civilekonomer som idag arbetar som skeppsmäklare i någon form.

Sedan några år finns dock Internationell Logistik på Chalmers i Göteborg. Den hette tidigare Sjöfart & Logistik, men bytte namn 2020. Den utbildningen anser vi vara den bästa skeppsmäklarutbildningen idag. Med en examen därifrån kan man jobba med nästan vad som helst inom sjöfart – på land.

Det är en bred utbildning som både innehåller rena fartygselement som t.ex. navigation, fartygsstabilitet och lastteknik, men också många mer allmänna kurser inom ekonomi, juridik och logistik. Men framför allt har vi varit med och påverkat innehållet så att det i dag finns både en ren skeppsmäklarkurs och en kurs i linjesjöfart och hamnar.
Dessutom används våra ICS-böcker, dvs de som ingår i vår egen Tutorshiputbildning i många kurser. Faktum är att vissa av dessa böcker även används av dem som ska bli sjökaptener och sjöingenjörer.

Läs mer:

Om Internationell logistik, Chalmers

Kursplan