Fredrik Hermansson - Skeppsmäklareföreningens nya ordförande

- Jag är verkligen både stolt och hedrad över att ha blivit vald till ordförande för en så fin förening som Sveriges Skeppsmäklareförening, säger Fredrik Hermansson, till vardags vd på Greencarrier Liner Agency Sweden AB.

Han har redan suttit i styrelsen i sex år och tar nu över som ordförande efter Eric Hjalmarsson, Thor Svecon Group.

– Jag vill fortsätta utveckla föreningen; det känns tydligt att vi är på våg mot rätt håll som en stark och välkänd aktör i det svenska sjöfartsklustret. Våra möten är alltid välbesökta och vi har nu vuxit ur våra tidigare möteslokaler och jag ser fram emot den nya lokalen för Sjöfartsentusiastdagen den 10 november. Det blir en happening i sjöfartssverige!

– Våra Sjöfartsentusiaster blir också ständigt fler, vilket också känns som ett kvitto för att vi utvecklas åt rätt håll.

Men han tillägger att det känns tyngre vad gäller att lyckas inom sjöfartspolitiken.

– Alla sjunger sjöfartens lov, men trots alla vackra ord märker vi bara av ökade farleds- och lotsavgifter. Ärligt talat förstår jag inte hur vårt kansli orkar besvara alla dessa remisser som öses över oss, det känns ju ändå som om allt är beslutat och klart och mycket liten hänsyn tas till våra synpunkter.

– Men vi fortsätter att trycka på. Till slut kanske politiker och myndigheter förstår att sjöfarten söker sig dit där de bästa förutsättningarna finns, det är inget självändamål att trafikera Sverige. Vill man ha mer avlastade vägar och järnvägar, då bör man göra allt annat än att höja kostnaderna. Egentligen kräver vi bara en enda sak - likvärdiga avgiftsprinciper för alla transportslag!

Tillbaka