Johan Ehn tackar för sig

Ordföranden i Sveriges Skeppsmäklareförening avgick vid årets årsmöte efter sju år i styrelsen. Här skriver Johan Ehn själv och berättar om hur uppdraget har varit.

”Jag har haft några väldigt händelserika år som ordförande i Sveriges Skeppsmäklareförening. Min ambition var hög när jag tillträdde men har väl ”trubbats” av en hel del med tanke på att Hanjin, som jag då var agent för, tvingades i konkurs av den då sittande och korrupta Sydkoreanska presidenten. Mycket av den energi jag ville lägga på föreningen fick gå till att styra upp den härvan.

Men det har varit berikande och stärkande att få möjlighet att ta del av branschens utveckling. I föreningen har vi tillsammans med Göteborgsföreningen varit högst delaktiga i diskussionerna när det gäller omstruktureringen av
Göteborgs Hamn och ändringen av inriktning när det gäller typ av hamnoperatör.

Jag vågar nog påstå att föreningen i detta fall och framförallt vad gäller händelserna kring Hamn 4an och strejkernas effekter var högst delaktig och väldigt tidigt ute.

Händelser som detta och möjligheten att få representera Sverige som värdland under Eisbeinessen har varit fantastiskt. Att få uppleva platser som Rådhuset i Hamburg och Gyllene salen i Stadshuset, där föreningen förra året höll sitt 100-årsfirande, har verkligen varit ett privilegium.

Vi som förening kommer fortsatt att ha en betydande roll och kommer att ha många och nya typer av utmaningar framöver. Det är därför viktigt med förnyelse och fortsatt utveckling av föreningen och vår bransch.

Jag är stolt och tacksam för att ha få representera föreningens medlemmar och nu, efter sju intressanta och väldigt händelserika år, tackar jag för mig och lämnar över ”ordförandehalsbandet” till Erik Hjalmarsson på Thor Shipping & Transport.

Jag önskar Erik och övriga i styrelsen stort lycka till med det fortsatta arbetet. Det är en viktig roll ni fyller! Jag vill också ge Berit och Anna ett stort tack för ett fantastiskt arbete genom åren.”

Tillbaka