Norlat Shipping söker befraktningsmäklare

Norlat Shipping Ltd. AS är en torrlastoperatör specialiserad på transporter av skogsprodukter, projektlaster och andra bulkvaror huvudsakligen från Östersjön/Kontinenten till Nordafrika och Nordamerika. Norlat erbjuder fraktlösningar till lastägare genom att chartra in tonnage, ta det kommersiella och operativa ansvaret och transportera lasten säkert och i tid till önskade destinationshamnar. Fartygen som chartras och opereras är i handysize segmentet 20.000-40.000 dwt. Styrkan ligger i lång erfarenhet, expertis och flexibilitet i vår lilla, men effektiva organisation med duktiga och oberoende beslutsfattare. Verksamheten drivs från tre kontor, Sarpsborg, Bergen och Stockholm.

Befraktningsmäklare – Stockholm

Just nu söker vi en person som vill jobba med fartygsbefraktning och bokning av laster. Ett spännande jobb i internationell miljö där du kommer arbeta i Norlat’s Chartering Team och vara spindeln i nätet mellan kunder, leverantörer, mäklare, hamnar och agenter.

Arbetet som befraktare på Norlat handlar om att hitta lösningar åt våra kunder och skapa affärer. Du kommer arbeta både med existerande kundbas samt bygga nya kundrelationer. Du behöver hålla dig uppdaterad om utvecklingen på olika marknader och driva egna affärer från början till slut. Det dagliga arbetet innebär prioriteringar och snabba beslut. I rollen ingår också att sköta den tillhörande dokumentationen och hålla affärssystemen uppdaterade. I arbetet förekommer en del resande inom Sverige och utomlands för kundmöten och representation.

Tjänsten är placerad på Norlat’s kontor på Östermalm i Stockholm och är en tillsvidareanställning.

Vi söker dig som har:

- utbildning eller bakgrund inom shipping eller logistik och erfarenhet av försäljning

- god förhandlingsförmåga

- generellt bra datakunskaper inklusive alla Office-program

- lätt att föra dig i sociala sammanhang och arbeta i en mångkulturell miljö

- förmåga att ha många bollar i luften, men ändå arbeta på ett organiserat och strukturerat sätt

I tillägg ska du vara:

- flytande i svenska och engelska, ytterligare språk är meriterande

- driven, självgående, lösningsorienterad, proaktiv och service-minded

- en team player som vill vara med att utveckla och växa med företaget

Sänd din ansökan samt CV till anvisad länk på Linkedin eller per mail senast 10 september. Intervjuer kan komma hållas kontinuerligt.

Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Patrik Patriksson på 076-213 22 99 eller patrik@norlat.com