Platser kvar till Befraktningskursen 15-16 mars

Det finns platser kvar till Befraktningskursen som hålls i Göteborg 15-16 mars. Kanske för allra sista gången med Patrick Hillenius som kurslärare. Han är väldigt uppskattad och får alltid högsta betyg i våra utvärderingar, det gäller alltså att passa på.

Den här gången är kursen utökad med ett parti om skillnaden mellan Gencon 94 och det nya Gencon 22, föreläsare då är Robin Eliasson från WERKS Advokater AB.

Anmälan direkt här.

Kursen riktar sig primärt till alla som vill veta mer om sjöfartens blodomlopp – befraktning!

Vilka vänder sig kursen mera specifikt till?

  • Alla som kommer i kontakt med befraktning på skeppsmäkleri eller rederi.
  • Den som arbetar inom industri eller handel och köper in sjötransporter.
  • Andra sjöfartsanställda som vill bredda sina sjöfartskunskaper.
  • Även andra som vill förkovra sig i sjöfartens villkor, oavsett om man jobbar på Sjöfartsverket, Tullverket, Trafikverket, Transportstyrelsen eller Kustbevakningen!

Kursen bygger på en blandning av undervisning och problemlösning i grupp.

Sveriges Skeppsmäklareförening är kursarrangör, men all undervisning ges främst av skeppsmäklare Patrick Hillenius, före detta vd på Gothenburg Chartering i Göteborg. Men även Robin Eliasson på WERKS Advokater AB deltar och förklarar skillnaderna mellan Gencon 94 och det nya Gencon 2022.

Patrick Hillenius har arbetat med torrlastbefraktning i över 30 år, framför allt som vd på Gothenburg Chartering. Han är en uppskattad föreläsare på World Maritime University, Malmö, och har också i många år undervisat i befraktning på Chalmers.

Robin Eliasson, WERKS Advokater AB, arbetar huvudsakligen med tvistelösning och kommersiella avtal, med särskild tonvikt på sjöfart och transport, tillverkningsindustrin och internationell handel.

Hela programmet inklusive kursmaterial, lunch, fika och middag kostar 12 000 kr exkl moms, per person. Medlemmar i Sveriges Skeppsmäklareförening har rätt att söka stipendium för anställda som går kursen.

Undervisningen sker på Chalmersska huset, ett stenkast från Centralstationen i Göteborg. Vi har förbokat 16 hotellrum på Comfort hotell Göteborg som ligger alldeles intill, på Stenpiren. Två nätter från tisd till torsd: 2 580 SEK en natt onsd till torsd 1 390 SEK. Inkl frukost, exkl moms. Anmälan blir bindande 2 mars. Därefter krediteras 50 % vid avbokning före 7 mars, därefter ingenting. Rummen kan avbokas upp till 24 timmar innan.

Anmäl dig här!

Grundkurs i befraktning

Allt om grunderna i torrlastbefraktning – under två fullspäckade dagar

Kursschema

ONSDAG 15 MARS

09 30 Förmiddagskaffe serveras utanför föreläsningssalen

10 00 Introduktion och deltagarpresentation

10 30 Olika fartygstyper – en översikt
Vilken fartygstyp skall jag välja till den aktuella lasten? Vad är viktigt att veta om fartyget innan fraktförhandlingar inleds?

11 30 Resebefraktning
Vad ska parterna komma överens om? Vilka fallgropar bör man se upp med?

12 30 Lunch

13 30 Resebefraktning, fortsättning

15 15 Fika

15 30 Resebefraktning, fortsättning

17 30 Avslutning och förflyttning till Skeppsmäklareföreningens kansli, Postgatan 4

18 30 Middag för de 25 först anmälda, restaurang Gurras, Postgatan 17

TORSDAG 16 MARS

08 30 Liggetidsberäkning
Hur gör man en enkel liggetidsberäkning? Hur beräknas demurrage och despatch?

10 00 Tidsbefraktning
Vad ska parterna komma överens om?

10 30 Förmiddagskaffe

11 00 Tidsbefraktning, fortsättning

12.30 Lunch

13 15

13 15 Största skillnaderna mellan Gencon 94 och det nya Gencon 2022
Kort om resecertepartiets roll i ljuset av Haag-Visby-reglerna och Sjölagen, konossementets betydelse och vilka förändringar Gencon 2022 innebär jämfört med Gencon 94.

13 45 Grupparbete
Du har hyrt in ett fartyg under ett år för att sedan försöka frakta henne på resebasis. Flera incidenter kommer att inträffa som Du måste hantera. När gäller resecertepartiet? Och när gäller tidscertepartiet? Kan båda gälla samtidigt?

15 00 Fika under grupparbetet

16 45 Diplomutdelning och info om ICS Tutorship, kursen avslutas senast 17 00.

Anmäl dig här!

Tillbaka